typotrafik

Kati és Tomi esküvője - munkálatok - Archív 2015.08.09.

Pál Gellérfi

Kati és Tomi esküvője - munkálatok

Nemrégiben ment le az egyik első esküvős megbízásunk, melyben nem kifejezetten csak a nyomdai rész készítése volt a feladat. A pár arra kért minket, hogy több kiegészítő és dekorációs dolgot is készítsünk el, mivel azt tudták már korábbról, hogy ilyesmikkel is szoktunk foglalkozni, és akkor már egy helyen intézhették a dolgokat.

Szerettek volna egy ’esküvő’ feliratos útjelző táblát, menü táblát, olyan világító üvegeket, melyek úgy hatnak, mintha szentjánosbogarakat fogdostak volna össze beléjük, aztán zászló füzéreket, amink meg vannak nyomva a neveikkel, valamilyen vintage stílusú írással, valamint egy olyan képet, mely által a vendégeket is be tudják vonni egy játékba és így személyesebb emlékük maradhat az esküvőről.

Utóbbiról az volt az elképzelés, hogy minden vendég kap egy szív alakú falapkát, amire üzeneteket írhatnak, majd ezeket a szíveket mindenki beledobálhatja egy üvegezett keretbe, és a végén így alakulna ki egy mozaikos kép, ami aztán a keretezéssel véglegesen lezárásra kerül.

Ezt eléggé kellemes volt csinálni, mert annyira nem bonyolult a készítése, viszont nagyon látványos tud lenni és ez azért feldobta a munkát.

Az esküvő feliratos tábla és a menütábla megkötése csak annyi volt, hogy legyenek feketék (mivel az esküvő teljesen fehér hangulatú volt és csak pár elem volt fekete, például az írások, táblák), egyszerűbbek, de azért mégis stílusosak. Plusz, mivel a zászlókon saját stílusú tipográfia volt, így ezekre is kézzel szerkesztett és festett feliratok kerültek.

És a zászlók! Ezek készítése volt a legsziszifuszibb feladat.

Mivel leggyakrabban olyan füzéreket lehet kapni, amit mindenkinek magának kell összerakni (2 oldalú ragasztószalaggal például) és a minta rajta adott, így nem mindig sikerül egyedit, különlegeset adni egy kötött színvilágú vagy tematikus esküvőnél. Főleg, ha mindez szabad térben és nyáron, a melegben kerül kiakasztásra.

Ugyanis több esetben volt már, hogy a 2 oldalú elengedett a melegben, vagy összecsúsztak a zászlók, mivel nem feszesebbre fűzték fel.

Sőt, ami a nagy félelmünk is volt, hogy a Balaton partján, egy kertipartyn lehet szél és pára, ami megintcsak rizikós. Ígyhát az eredeti zászlófüzér készítési mód szerint készítettük ezeket is. Minden zászló kapott 2 lyukat és bele ringlit, majd ezeknél fogva rákötöttük a vezetőszalagra őket egyesével. Ütős lett az eredmény és nem volt semmi probléma (még úgy sem, hogy estére érkezett a nagy országos nyári vihar, azaz a ’szél és pára’! :) ).

Hamarosan megkapjuk a hivatalos fotókat a dekorációról és akkor azt is láthatjátok egy posztban!