typotrafik

Irány a Design Hét Budapest!

Pál GellérfiComment
DHB.jpg

Letterpress = kreatív nyomtatás

Már múlt évben is szerettünk volna kiállítani rajta, de nem jött össze a műhelybeli munkálatok miatt.

Viszont idén, október 9 és 15 között, minden nap megtaláltok minket 10:00 és 18:00 között Budapesten, a Margit körút 64/b alatt található POP-UP boltunkban (bejárat a Bakfark Bálint utca 3 felőli akkubolton keresztül).

A TypoTrafik ajándéktárgyai mellett szeretnénk minél több, a magasnyomással kapcsolatos dolgot is kiállítani, hogy aki érdeklődik a témában, az sok érdekességet nézhessen meg. Láthatóak lesznek fabetűk, ólombetűk, a betűöntés pár aprósága, a mai magasnyomás legfontosabb alapanyagai, de természetesen kézbe lehet venni magasnyomással készült nyomatokat és ott, helyben ki is lehet majd próbálni magát a nyomtatást.

Október 14-én szombaton és 15-én vasárnap pedig 2-2 előadást is tartunk, mindkét napon 14:00-tól, illetve 16:00-tól nagyjából 1,5 órában. Ezeken szó lesz arról, hogy mik a legfontosabb és alapvető különbségek a CMYK, ofszet és a magasnyomás között, hogyan célszerű tervezni ilyen nyomatokat és mik a leggyakoribb hibák, amik előjöhetnek.

De, természetesen megosztjuk tapasztalatainkat arról is, hogy milyen esetekben érdemes a magasnyomást választani, milyen trükköket lehet bevetni egy ütős névjegy készítésénél, vagy mitől lesz látványos egy nyomat, ha valaki ezt az eljárást választja.

Az előadások ingyenesek, de aki szeretne részt venni rajtuk, azoktól kérjük, hogy regisztráljanak, és küldjenek egy mailt a nevükkel és a választott időponttal a gellerfi.pal [kukac] gmail.com címre.

Reméljük, hogy találkozunk valamelyik nap, de addig is kövessetek minket Facebookon, a www.facebook.com/typotrafik címen!

És nézzetek körül a Design Hét oldalán is, mert több más, jó program is lesz a héten!

A Design Hétről pedig itt tudhattok meg többet:
www.designhet.hu
www.facebook.com/budapestdesignweek

 

Fanni&Pali - TypoTrafik
typotrafik@gmail.com