typotrafik

kreatív nyomatok

Pál GellérfiComment

A magasnyomás (letterpress) már egy eléggé idős technika, és számos esetben elmondható róla, hogy el is járt felette az idő. Kétségtelenül a digitális nyomtatásnak és az ofszetnek több előnye van, mint hátránya a magasnyomáshoz képest. Ez eleinte nekünk is okozott némi fejfájást, de azt mindig is tudtuk, hogy új köntösben, új értelmezésben rengeteg új lehetőség van benne.

Egyszerűen hozzászokott mindenki a digitális és ofszet világához. Míg ott a felbontás, a színek és pár új, de drága technikai újítás jelenti a különlegességet, addigra a magasnyomásnál már gyakorlatilag minden újra újnak hat és különleges lesz. Főleg az, hogy igazán egyedi és kézműves nyomatok jönnek létre, és ez okoz egy varázslatos hangulatot.

Így volt ez anno, amikor a Genio Studionak, egy app és webfejlesztő cégnek készítettünk névjegyeket, amiket egy tech kiállításon osztogathattak. Nem kell kiemelni, hogy ezek mennyire fontos események egy ilyen cégnek, és, hogy a kreativitásnak milyen kiemelt szerepe van a köreikben.

KORÁBBI MUNKÁINK - Tomi-Aurél-névjegye.jpg

„a cél, hogy megálljanak és Velünk egy kicsit többet foglalkozzanak”

Az volt az alapkoncepciója a cég CEO-jának, hogy a lehető legmélyebbre legyenek nyomva vaknyomatok, melyek a logójukban is szereplő egyik piros ponttól a másikig, labirintus-szerűen vezetnek. Miért? Mert minden névjegy mellé volt egy kis acélgolyó és egy ultravékony lapmágnes társítva. Így aki a névjegy hátán vezette ujjbegyével a mágnest, az a golyót mozgathatta el a célt jelentő másik piros pontig.

Éritek! -> A logótól, a partner nevén és beosztásán át, a célt jelentő elérhetőségi adatokig.

Számszerű visszajelzést nem kaptunk a kártyák eredményességéről, de azt tudjuk, hogy működött a gyakorlatban az ötlet, méghozzá annyira, hogy minket többen hívtak fel azzal, hogy „Helló! A Genio CEO-jától kaptuk meg a számotok, mert egy kiállításon láttuk a névjegyeiket és nagyon tetszettek, és mi is szeretnénk valami hasonlót!”. :)

Külön öröm volt, hogy bár ekkor még eléggé gyenge gépeink voltak, mégis - több lépésben - sikerült megoldani a feladatot. Úgy, hogy több magasnyomással foglalkozó cég vagy nem vállalta vagy nagyon rossz minőségben készítette el a névjegyeket.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg Facebookon, hátha mást is érdekel! Ezek a megosztások sokat segítenek nekünk. Köszönjük őket! ;)

 

Fanni&Pali - TypoTrafik